ישנן דרכים רבות להשתמש באנרגיה סולארית לבית. ניתן להציב פאנלים של אנרגיה סולארית על גג, ניתן להציב בנק סוללות מתחת לפאנלים, וניתן להשתמש במהפך כדי להמיר את הכוח מהפאנלים הסולאריים לחשמל. לאחר מכן ניתן להשתמש באנרגיה זו כדי להפעיל את הבית.
עלות פאנלים סולאריים
עלות פאנלים סולאריים לבית יכולה להשתנות בהתאם לגודל ולסגנון של מערכת האנרגיה הסולארית. המחיר תלוי גם במותג ובסוג הפאנלים שתרכשו. חברות מסוימות גובות יותר מאחרות. חשוב גם לקחת בחשבון את מיקום הפאנלים שלך ואת ההספק של המערכת שלך. אתה יכול למצוא מחירי פאנלים סולאריים באינטרנט. אתה יכול להשוות מחירים במדינות שונות ולהשוות עלויות עם חברות אחרות באזור שלך.
פאנל סולארי בודד יעלה בין 250 ל-6,000 דולר. העלות של מערכת עם 24 פאנלים תהיה קרובה יותר ל-$14,500. מחירים אלה כוללים את הפאנלים הסולאריים, אך לא רכיבים אחרים כמו סוללות ומסגרות. המחירים מבוססים גם על הספק, כך שפאנל פרימיום יעלה יותר מפאנל רגיל, אבל הוא יפיק יותר אנרגיה לכל פאנל.
מערכת סולארית של 5 קילוואט יכולה לעלות בין 15,000 ל-25,000 דולר, תלוי בגודל והספק. גם מהפך סוללה נחוץ למערכת. עלות נוספת זו יכולה להסתכם ב-$1,300 עד $2,300 נוספים. עם התמריצים הזמינים, עלות זו יכולה להיות מופחתת במידה ניכרת.
זיכוי מס ההשקעות הפדרלי מאפשר לבעלי בתים לנכות עד 26 אחוז מעלות מערכת פאנלים סולאריים. בנוסף, חלק מהמדינות מציעות זיכוי מס של עד 25 אחוז. תמריצים אלה יכולים להפוך פאנלים סולאריים לזולים אפילו יותר עבור בעלי בתים. בעוד שהחזר ה–ROI תלוי בגודל ובתצורה של המערכת, רוב הפאנלים הסולאריים ישלמו עבור עצמם תוך שבע עד עשר שנים. ככל שתנצל מהר יותר את התמריצים האלה, כך החזר ה–ROI שלך יהיה מהיר יותר.
ישנם סוגים רבים ושונים של פאנלים סולאריים זמינים. לכל סוג יש יתרונות וחסרונות משלו. פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם זולים יחסית וחוסכים מקום. פאנלים סולאריים חד–גבישיים עשויים מסיליקון חד–תא ומגיעים עם אחריות של 25 או 35 שנים. פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם בדרך כלל בצבע שחור.
עלות בנק סוללות
בעוד שהעלות המוקדמת של בנק סוללות סולאריות עשויה להיראות גבוהה, תמריצים ותכניות הנחה הופכות אותן לכדאיות כלכלית עבור חלק ממשקי הבית. במקרים מסוימים, תוכניות אלה אפילו מציעות התקנה סולארית וסוללה בחינם. עם זאת, הטבות אלו אינן מבטיחות החזר. כדי לגלות אילו תוכניות זמינות באזור שלך, בקר ב– SolarQuotes. כדאי לשקול גם את תעריף ההזנה, שהוא עמלה שתקבלו כאשר הכוח הסולארי העודף שלכם יוזן לרשת.
העלות הממוצעת של בנק סוללה סולארית משתנה, בהתאם לקיבולת ולתכונות נוספות. מערכות מסוימות עולות עשרות אלפי דולרים, בעוד שאחרות הרבה פחות. העלות האמיתית של בנק סוללה סולארית תלויה באיזה סוג אנרגיה אתה משתמש וכמה תרצה לחסוך.
עלות החומרה עבור מערכת סוללות קטנה היא כ-60 אחוז מהעלות הכוללת. 50 האחוזים הנותרים בערך מהעלות מבוססים על גודל המערכת והמיקום שבחרת. המיקום המדויק ותהליך ההתקנה ישפיעו רבות על העלות הסופית וציר הזמן. אם המערכת שלך אינה מותקנת כהלכה, היא עלולה לבטל את האחריות שלך.
עלות מהפך
כאשר אתה מתקין פאנלים סולאריים בביתך, העלות של מהפך מהווה בדרך כלל שמונה עד תשעה אחוזים מהעלות הכוללת. עם זאת, אתה יכול לחסוך כסף בחלק זה של הפרויקט על ידי התקנת הפאנלים בעצמך. בנוסף, אתה יכול לחסוך ב'עלויות רכות' אחרות, כגון עבודה, הוצאות מכירה ושיווק, והשכרת נדל"ן. חיסרון אחד של מהפך הוא שהוא לא מחזיק מעמד זמן רב כמו פאנלים סולאריים, שיכולים להחזיק מעמד עשרים וחמש שנים או יותר.
מהפך סולארי של חמישה קילוואט למערכת ביתית יכול לעלות בין 1,000 ל-2,000 דולר, תלוי בדגם ובמאפיינים. המחיר תלוי גם אם המערכת היא חד פאזית או תלת פאזית. לדוגמה, מהפך סולארי חד פאזי של 5 קילוואט יכול לעלות עד 1,500 דולר, בעוד שדגם תלת פאזי מובחר יכול לעלות עד 3,000 דולר. בכל מקרה, ממירים הם חלק מהותי מהמערכת מכיוון שהם ממירים את הזרם שנוצר מהפאנלים הסולאריים למתח תואם למערכת החשמל בבית.
בעת שימוש באנרגיה סולארית עבור הבית שלך, אתה צריך לרכוש מהפך כדי להמיר את החשמל DC מהמערכת שלך לחשמל שמיש. לאחר מכן המהפך ישמש כמתווך בין מערכת האנרגיה הסולארית שלך לרשת החשמל. זמינים גם ממירי חיבור לרשת, שיאפשרו לכם לנצל את הכוח הבלתי פוסק מהרשת.
היעילות של המהפך חשובה גם היא. לממירים זולים יותר יש בדרך כלל יעילות נמוכה יותר. כמו כן, חשוב לבדוק את דירוג היעילות והאחריות של המהפך לפני רכישתו.
בעיות של מערכת אנרגיה סולארית הקשורה לרשת
הסוג הנפוץ ביותר של מערכת אנרגיה סולארית למגורים הוא מערכת אנרגיה סולארית הקשורה לרשת. מערכות אלו מחוברות לרשת החשמל באמצעות מד חשמל דו–כיווני המודד את הכוח העודף שאתם שולחים בחזרה לרשת וכן כמה אנרגיה אתם שואבים מהרשת.
מערכת טיפוסית הקשורה לרשת לא תייצר מספיק חשמל כדי להפעיל את הבית כולו. עם זאת, עם מערכת מבוססת סוללות, אתה יכול להפיק יותר אנרגיה ממה שאתה צריך ולהזין אותה בחזרה לרשת. אבל ישנן מספר בעיות פוטנציאליות במערכת זו.
מיתוס נפוץ לגבי מערכת קשורה לרשת הוא שהיא תוכל לספק חשמל לעומסים גם במקרה של הפסקת חשמל. העובדה היא שלמערכות הקשורות לרשת יש יכולת אחסון מוגבלת, כך שאם יש הפסקה, המערכת תצטרך להפסיק לספק חשמל לרשת ותצטרך להשתמש באנרגיה זו מהסוללה שלה כדי לשמור על חיבור לרשת החשמל. .
מתח גבוה יכול להוות בעיה בעת התקנת מערכת אנרגיה סולארית הקשורה לרשת. יכול להיות קשה להוריד את המתח של הרשת ללא מומחיות של חשמלאי. אתה יכול גם להשתמש במכשיר מגביל ייצוא כדי להגביל את כמות האנרגיה שאתה מייצא לרשת.
בסופו של דבר, פאנלים סולאריים הקשורים לרשת מועילים יותר מבחינה כלכלית מאשר מערכות מחוץ לרשת. הם עולים השקעה ראשונית קטנה אך מאפשרים לך להפוך את החשמל העודף שלך למזומן. מערכת אנרגיה סולארית הקשורה לרשת לבית היא הרבה יותר יעילה ממערכת מחוץ לרשת.
בעיות של התקנת פאנלים סולאריים בבית חדש
ישנן בעיות פוטנציאליות רבות בהתקנת פאנלים סולאריים בבית חדש. הראשון הוא שהנחות רבות, חוקי בנייה ותקנות משפטיות יחייבו אותך בביטוח. בנוסף, עשויות להיות דרישות מסוימות להתקנה, כולל תחזוקה נאותה. חשוב לברר מהן הדרישות הללו ולהקפיד על מילוין לפני שמתחילים בפרויקט.
יהיה עליך שהפאנלים הסולאריים פונים לדרום או למערב ליעילות הטובה ביותר. הם גם צריכים להיות מכוונים באזור קריר כדי למקסם את תפוקת האנרגיה. אם יש לך פאנלים סולאריים במיקום הלא נכון, הם עלולים לגרום לנזילות מים. כמו כן, אם אין להם ניקוז מתאים, מים עלולים להתנקז סביבם, מה שעלול לפגוע בגג הבית שלכם.
בכל הנוגע להתקנת פאנלים סולאריים, כדאי להזמין צוות בעל ניסיון רב. זה חיוני מכיוון שתהליך ההתקנה אינו רק מורכב, אלא עלול לגרום לנזק חמור לגג. לוחות שלא מותקנים כהלכה עלולים לגרום נזק לגג שלך, ולבטל את האחריות שלהם.
בעיה נוספת עם פאנלים סולאריים היא זיהום שבילי שבלול. זה יכול להוביל לקווים חומים על הפאנלים שיכולים להפחית את היעילות של מערכת השמש. זה נגרם בדרך כלל על ידי משחת כסף פגומה או על ידי לחות שגורמת לחמצון בין משחת הכסף לחומר המעטפת. חיבורים מולחמים גרוע יכולים גם להוביל להתנגדות נמוכה, מה שתקטין את תוחלת החיים של מערכת ה–PV שלך.
.
.