אם אתה מעוניין להתקין מערכת סולארית בבית שלך, יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בפרויקט. ראשית, עליכם לדעת כמה תעלה לכם מערכת סולארית. לאחר שהחלטתם כמה אתם רוצים להשקיע, תוכלו להתחיל לתכנן ולבחון אפשרויות מימון.
עלות מערכת סולארית
עלות התקנת מערכת סולארית תלויה במספר גורמים, לרבות גודל המערכת ותצורתה. זה תלוי גם בעמלות היתר מקומיות, עלויות עבודה וכל זיכוי מס או תמריצים זמינים. רוב בעלי הבתים מצפים לשלם בין 15,000 ל-21,000 דולר עבור מערכת סולארית הקשורה לרשת.
עלות ההתקנה הסולארית תלויה במספר גורמים, כולל המצב בו אתה חי, החומרים בהם נעשה שימוש וגודל המערך הסולארי שלך. במדינות מסוימות, העלות גבוהה יותר מאשר באחרות, ולכן כדאי לקחת בחשבון את הגורמים הללו בעת השוואת מחירים. לדוגמה, עלות התקנת תושבת לגג גבוהה מזו של תושבות קרקע מכיוון שהיא דורשת עמודים נוספים ועבודה. עם זאת, תמריצים סולאריים עשויים להיות זמינים כדי לסייע בקיזוז עלויות נוספות אלה.
גודל מערכת האנרגיה הסולארית שאתה צריך תלוי בכמות החשמל שאתה משתמש כרגע. אם צרכי האנרגיה שלך נמוכים, ייתכן שתוכל לחסוך עד 20 אחוז מחשבון החשמל שלך עם מערכת של שני קילוואט. אם אתה צריך לחסוך עד 30 אחוז, אולי כדאי לך לשקול מערכת של שלושה קילוואט. מערכת פאנלים סולאריים של שלושה קילוואט עולה כ-3,000 דולר ויכולה להפעיל מכשירי חשמל בסיסיים, ולחסוך לך עד 300 דולר בשנה.
פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם היעילים ביותר ועולים בין 0.60 ל-1.20 דולר לוואט. לוחות חד–גבישיים הם הסוג היקר ביותר, אך הם גם האסתטיים ביותר. הם עשויים מגבישי סיליקון שלמים ומסוגלים להמיר את אור השמש לחשמל. יש להם גם תוחלת חיים ארוכה יותר מאשר לוחות פוליקריסטליים, והם בדרך כלל מגובים באחריות של 25 שנה.
עבור בתים עם פאנלים סולאריים, ניתן לקבל זיכוי מס של עד 2,500$. בנוסף, המערכת פטורה ממיסוי עד וולרם במשך 10 השנים הראשונות. העלות הכוללת של התקנת מערכת פאנלים סולאריים יכולה לנוע בין מערכות של קילו–וואט אחד לעשרים קילו–וואט–וואט.
תהליך
אישור אישור הפרויקט הסולארי שלך הוא חלק חיוני מתהליך האנרגיה הסולארית. לפני שתוכל להתקין פאנלים סולאריים על הגג שלך, משרד ההיתרים המקומי שלך חייב לאשר את התוכניות. תהליך ההיתרים משתנה לפי מדינה ועיר. בחלק מהערים והעיירות יש תקנות מחמירות יותר מאחרות, וחלקן דורשות חותמת מהנדס על השרטוטים. ההיתר הוא בדרך כלל זול, אבל זה יכול לקחת ימים או שבועות.
השלב הראשון בתהליך ההיתר הסולארי הוא ליצור קשר עם חברת החשמל באזור מגוריכם. ייתכן שיש להם דף אינטרנט המפרט את הדרישות שלהם. חלק מהשירותים מציעים תהליכי חיבור פשוטים, בעוד שלאחרים יש תהליכים מסובכים. בכל מקרה, עליך ליצור קשר עם כלי השירות ולהמתין עד שיאשרו את ההתקנה שלך. תחומי שיפוט רבים יודיעו לך אם המתקן הסולארי עבר את הבדיקה שלהם.
לאחר שתקבל את ההיתר שלך, עליך לעבוד עם מפקח מקומי כדי לקבל את האישורים המתאימים. בנוסף להגשת הבקשה להיתר, המתקין הסולארי שלך צריך לספק מידע על הנדסת חשמל ותכנון מערכת. לאחר אישור ההיתר שלך, המתקין שלך יתקין את המערכת הסולארית שלך. פקידי ההיתר יבדקו את המתקן על מנת לוודא שהוא מותקן כהלכה ופועל בהתאם לתוכניות המאושרות. לאחר השלמת הבדיקה, תוכל לעבור לאישור השירות הסופי וההתקנה יכולה להתחיל רשמית.
תהליך ההיתרים למתקנים סולאריים צריך לפעול בהתאם להנחיות שנקבעו על ידי הארגון הלאומי לאנרגיה סולארית (NSC). הנחיות אלו פותחו במשך עשורים רבים, ויבטיחו שההתקנה הסולארית שלכם עומדת בכל חוקי הבנייה המקומיים. קוד החשמל הלאומי (NEC) כלל לראשונה מערכות PV סולאריות בדרישותיו בשנת 1984, וקודי בנייה וכיבוי בינלאומיים אימצו דרישות מערכות PV סולאריות בשנת 2012.
לאחר קבלת האישור שלך, חברת החשמל ומחלקת הבנייה המקומית יבדקו את ההתקנה הסולארית. כדי להבטיח שהוא עומד בקודי בנייה ובדרישות בטיחות אש. חברת החשמל תבדוק גם את תרשים החיווט ואת תקני הבטיחות החשמליים של המערכת הסולארית שלך. לאחר מתן כל ההיתרים הללו, המתקן הסולארי שלך יכול להתחיל לייצר אנרגיה.
הפקת אנרגיה
מערכות סולאריות מספקות אנרגיה נקייה ומתחדשת. עם זאת, ישנם מספר דברים חשובים שיש לקחת בחשבון לפני התקנת מערכת סולארית. עליך להתייעץ עם איש מקצוע אם אינך בטוח כיצד להתקין את המערכת שלך, וכדאי להבין שיש הבדלים עונתיים ואזוריים המשפיעים על ייצור האנרגיה. בעת תכנון מערכת סולארית, קחו בחשבון גורמים עונתיים כמו שלג, חום ואור שמש.
פאנלים סולאריים הם דרך חסכונית לייצר חשמל משלך, ומפחיתה את חשבונות החשמל שלך. כאשר נוצרת עודפי אנרגיה, תוכל למכור אותה בחזרה לרשת החשמל ולגבות תשלום. הסכום שתקבל משתנה לפי מדינה, אבל הממשלה מעודדת את השימוש בו.
לאחר התקנת המערכת הסולארית שלך, תקבל חשבון חשמל חודשי. אתה עדיין מחובר לרשת החשמל, כך שהחשבון שלך ישקף אנרגיה שאתה מייצר, כמו גם אנרגיה שאתה משתמש. זה מכונה 'מד אנרגיה נטו'. השירות משתמש באנרגיה הסולארית שלך כדי לחשב את עלויות האנרגיה והזיכויים שלך. תקבלו גם דמי שירות כלליים. אתה יכול לסקור מידע זה דרך חשבון Tesla שלך.
באופן כללי, פאנלים סולאריים מייצרים חשמל בעלויות תפעול נמוכות מאוד. הם גם לא מייצרים שום פליטת גזי חממה. מכיוון שהשמש מספקת כל כך הרבה אנרגיה לכדור הארץ, אנרגיה סולארית היא מרכיב חשוב במעבר להפקת אנרגיה נקייה. יתר על כן, פאנלים סולאריים הם דרך חסכונית לייצר כמויות גדולות של חשמל.
יתרון נוסף של מערכת אנרגיה סולארית הוא שניתן להתקין אותה באזורים מרוחקים ובלתי נגישים. כתוצאה מכך, המערכת יכולה להפחית את התלות שלך ברשת החשמל הראשית. זה גם מוזיל את המחיר של קווי חלוקה חשמליים. אתה תהיה חופשי מהתנודות הבלתי צפויות שמגיעות עם קניית חשמל מהרשת המרכזית.
ישנן דרכים רבות לממן התקנת מערכת סולארית. ניתן לקבל זיכוי מס המכסה עד 30 אחוז מעלות הציוד. זיכוי מס זה יסייע לכם להחזיר את עלות המערכת, ואף יכול להפוך אותה לרווחית עבורכם!
חיבור לרשת
חשוב להקפיד על הכללים לגבי חיבור לרשת בעת התקנת מערכת אנרגיה סולארית. חברות השירות חייבות לבדוק כל חיבור ולוודא שהתהליך בטוח. אם מערכת מייצרת עודף אנרגיה, ניתן לשלוח אותה חזרה לרשת באמצעות מדידת נטו. אבל זה יכול להוסיף עשרות אלפי דולרים להתקנה סולארית. אם אתה רוצה להימנע לחלוטין מחיבור הדדי, עליך לבדוק מערכות פאנלים סולאריים מחוץ לרשת.
חברות שירות לא יאפשרו לכל מערכת אנרגיה סולארית להתחבר לרשת. עליהם להיות בטוחים שהמערכת עומדת בתקני בטיחות חשמל ובהנחיות מדידת רשת. התהליך יכול להימשך עד חמישה שבועות. כדי למנוע אי נוחות זו, עליך לבקש מהקבלן שלך לעבוד עם שירות שייעל את התהליך.
לאחר שהחלטתם על מערכת אנרגיה סולארית, השלב הבא הוא להגיש בקשה לחיבור הדדי עם הרשת. ישנם מספר תהליכים שאתה צריך לעבור. ראשית, עליך להגיש בקשה לחברת השירות המקומית שלך. עליך לכלול מידע מפורט על הנכס שלך והיסטוריית השימוש שלך בחשמל. השירות עשוי לבקש מידע נוסף או הבהרות לבדיקת הבקשה שלך. לאחר האישור, תקבל הרשאה לפעול.
תהליך ההתקשרות עם הרשת בעת התקנת מערכת חשמל סולארית משתנה ממדינה למדינה. עם זאת, זה בדרך כלל לוקח בערך 120 ימים מהיישום שלך כדי לחבר את המערכת שלך. מסגרת זמן זו משתנה בהתאם לגודל המתקן הסולארי שלכם, לוח הזמנים של קבלני ההתקנה ובדיקות העירייה והזמן הדרוש להתקנת מונה.
לפני שניתן לבצע חיבור הדדי, עליך לקבל אישור מהממשלה המקומית. זה גם ייתן לך הרשאה להפעיל את מערכת הפאנלים הסולאריים. לאחר אישורך, תוכל לייצר חשמל ולגבות זיכוי מדידת נטו. עם זאת, תהליך זה עשוי לקחת זמן רב, לכן עליך להיות בטוח לתכנן בהתאם.
כדאי גם לבדוק את הדרישות של השירות שלך לגבי מערכות סולאריות המחוברות לרשת. פאנלים סולאריים רבים מחוברים ישירות לרשת החשמל של חברת החשמל ועשויים ליצור הזנה חשמלית, מה שעלול להוות בעיה בטיחותית בזמן הפסקת חשמל. בנוסף, מערכות הקשורות לרשת צריכות לקבל אישור ממעבדת החתמים (UL).
.
.