סולארי הוא מכשיר הממיר חשמל DC לזרם חילופין. הוא שולט במתח של מערכת סולארית והוא הרכיב הנפוץ ביותר לכשל. מאמר זה יעסוק בחשיבותו של אינוורטר ותפקידו במערכת אנרגיה סולארית. זה גם ייתן לך כמה טיפים כיצד להתקין אחד ולתחזק אותו.
ממירי שמש ממירים חשמל DC לזרם חילופין
מהפך סולארי הוא חלק חיוני ממערכת אנרגיה סולארית. הוא ממיר זרם ישר (DC) חשמל לזרם חילופין (AC). ההבדל העיקרי בין שני סוגי החשמל הוא רמת המתח. זרם ישר זורם בכיוון אחד, בעוד זרם חילופין משתנה, מתנודד בתבנית דמוית גל.
כדי להבין כיצד פועל מהפך, ניקח דוגמה. כאשר אנו מחברים נורה לשקע בקיר, הזרם החשמלי זורם מצד ימין לשמאל. המהפך הופך את הזרימה הזו, ומייצר זרם חילופין, שהוא צורת החשמל הנפוצה ביותר. מתח זה משמש במכשירי חשמל ופנסים.
מהפך סולארי פועל על ידי המרת הזרם הישר מסוללה לזרם חילופין. זהו מכשיר שניתן למקם בין בנק סוללות לטעינה של מכשירי חשמל. רוב הממירים יגיעו עם שקע AC, אך חשוב להתאים את המתח והוואט של בנק הסוללות למתח המוצא של המהפך.
ממירים מודרניים עשויים מטרנזיסטורים ומוליכים למחצה. מעגלים אלו פועלים במתח גבוה ואף יכולים לפעול במאות אלפי וולט. לעומת זאת, הממירים המיושנים התבססו על מעגלים מכניים. הם כבר לא כל כך פופולריים.
יתרון נוסף של מהפך סולארי הוא היכולת להפוך את צידי המקור והעומס של המעגל. יש להם גם את היכולת לאגור אנרגיה בזמן הפסקות חשמל. והם גם מציעים את היכולת לנטר את המערכת מרחוק.
הם ממירים חשמל DC לזרם חילופין
. Inverters הם מכשירים אלקטרוניים שמשנים צורה אחת של חשמל לאחרת. זרם חשמלי זה ידוע בתור זרם חילופין (AC) או מתח חילופין. זה מכונה גם גל סינוס. שתי צורות הזרם מסונכרנות לרוב, אך ייתכנו עיכובים. זה הופך זרם חילופין לבלתי יעיל, וייתכן שהמכשירים החשמליים שלך לא יקבלו את כמות הכוח המקסימלית.
כדי להבין זאת, אתה צריך להבין את ההבדל בין זרם ישר (DC) לזרם חילופין (AC). במהלך מחזור רגיל, לזרם חילופין יש צורת גלי סינוס, ולזרם ישר תבנית ליניארית של מתח חילופין. מהפך ממיר את צורת הגל הזו ל–AC באמצעות התקן מוליכים למחצה הנקרא דיודה.
ממירים חיוניים למערכות סולאריות. הם ממירים זרם ישר (DC) חשמל לזרם חילופין (AC). חשמל AC עובר מרחקים ארוכים יותר מאשר DC ומשמש ברשת החשמל. מהפך כוח משמש בסוגים רבים ושונים של ציוד תעשייתי. מאווררים, משאבות, מסועים, מכונות דפוס ומכונות בנייה כולם מופעלים בדרך כלל באמצעות AC.
ניתן להשתמש בממירים סולאריים גם לטעינת סוללות ישירות. זה יכול להפוך פאנלים סולאריים ליעילים יותר. מכשירים אלו ניתנים להתקנה בבתים ובעסקים וזמינים במחיר משתלם. ממירים אלו עוזרים לבעלי בתים ולעסקים לחסוך כסף בחשבון החשמל שלהם. ישנם שלושה סוגים עיקריים של ממירים סולאריים.
הם שולטים במתח של מערכת סולארית.
Inverters הם מרכיבים קריטיים של מערכות חשמל סולאריות. הם שולטים במתח של הפאנלים הסולאריים וממירים אותו ל–AC שמיש. ישנם מספר סוגים שונים של ממירים. הם שונים ביעילות, ניטור ביצועים, תחזוקה וחיסכון בחשמל. להלן מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת מהפך סולארי.
מתח: מהפך מנטר ללא הרף את המתח של המערך הסולארי וקובע את ההספק המקסימלי שבו כל מודול יכול לפעול. זה מאפשר להימנע מהפעלת מכשירים בשיא המתח הלא נכון, במיוחד בזמנים שבהם מערך השמש נמצא בצל או מושפל. ממירים יכולים גם לנטר את הרשת ולסייע בפונקציות התמיכה ברשת. חלק מהממירים הללו כוללים תוכנה מתקדמת המאפשרת להם לבצע פונקציות תומכות רשת ספציפיות.
מתח הכניסה של מהפך צריך לעמוד בתקן של מערכת החשמל. בדרך כלל, מתח DC הוא 12 וולט. עם זאת, מערכות אנרגיה ביתיות עדכניות יותר משתמשות לעתים קרובות ב-24 או 48 וולט. מערכות מתח גבוה יותר נושאות פחות זרם, כך שחיווט המערכת הופך קל וזול יותר. בנוסף, פלט ה–AC של מהפך חייב לעמוד בדרישות המתח של האזור שבו הוא משמש. בצפון אמריקה ואירופה, שירות AC סטנדרטי הוא בין 115 ל-230 וולט ב-60 הרץ.
ניתן להשתמש במהפך להזנת אנרגיה מתחדשת לבית או לעסק המחוברים לרשת. סוג זה של מהפך אינו משתמש בסוללות כאחסון גיבוי, ואינו נחשב למערכת אמיתית שאינה תלויה ברשת.
הם החלק הסביר ביותר של מערכת להיכשל
אם אתה בונה מערכת פאנלים סולאריים, אתה עשוי לדאוג שהממירים הסולאריים הם הרכיב הסביר ביותר להיכשל. הסיבה לכך היא שהממירים הם החשופים ביותר לגורמים סביבתיים, והם גם הרגישים ביותר לחמצון ולרעידות. הדרך הטובה ביותר למזער את הסיכון לכשל במהפך היא להבטיח שהוא פועל בתפוקה המדורגת שלו. למהפך תקין צריכה להיות יכולת להפעיל מחדש בעצמו גם לאחר תקלת רשת. הוא גם צריך להיות מסוגל לייצר ביעילות גבוהה כדי שהייצור לא יירד.
בנוסף, במהפך יהיו נורות אזהרה המודיעות אם הוא פועל כשורה או לא. אור ירוק אומר שהכל תקין, בעוד שאור כתום או אדום מהבהב מציין שיש בעיה. אם המהפך הסולארי שלך מציג נורה אדומה מהבהבת, כנראה שהגיע הזמן לבדוק את החיווט שלו. מחבר שבור או רופף בין לוחות עלול לגרום לתקלה. במידה ובעיות אלו נמשכות, ניתן לפנות גם למתקין סולארי.
סיבה שכיחה נוספת לכשל במהפך היא בלאי אלקטרו–מכני. קבלים הם מרכיב קריטי בממירים, והם רגישים ביותר לטמפרטורה. טמפרטורות גבוהות יכולות להפחית את החיים של קבלים אלקטרוליטיים, וזרם גבוה יכול לקצר את תוחלת חייהם. עם זאת, אם תקפידו על שגרת תחזוקה נכונה, תמנעו מרוב הבעיות הנגרמות מבלאי.
ממירים עלולים להיכשל גם כתוצאה מתקלת בידוד, שהיא קצר חשמלי בין שני חלקי המעגל. במקרים אלה, תישמע אזעקה במהפך שלך. תקלה בודדת יכולה להיגרם ממספר גורמים, כולל תנאי מזג האוויר, התחממות יתר בזמן העבודה, ייצור לקוי או התקנה לא נכונה.
הם יקרים יותר מממירים רגילים
אם אתה מתכנן לקנות מהפך סולארי, תרצה לדעת כמה זה עולה. ממירים בדרך כלל יקרים יותר מהרגילים, אך מותגים מסוימים מציעים אחריות ארוכה. כדאי גם לבדוק את היעילות של ממירים, המודד את מידת היעילות שהם ממירים זרם ישר לזרם חילופין. חלק מהממירים יעילים עד 97%.
עבור התקנה סולארית ממוצעת של 5.6 קילוואט, ממירים מהווים כשישה אחוזים מסך עלות ההתקנה. זה אומר שהמהפך צריך להוות לפחות 1,000 $ מהעלות הכוללת. עם זאת, אם תבחר בדגם מתקדם יותר, זה יכול לעלות לך עד 1,500 דולר.
למהפך סולארי יתרונות רבים. ראשית, הוא מונע העברת חשמל לקווי מתח חיצוניים. זה מגן על עובדי הקו. בנוסף, הוא מאפשר לך להזרים עודפי חשמל לרשת ולהרוויח זיכויים נטו לאנרגיה. כלומר, ממירי שמש יכולים לעזור לך לייצר יותר חשמל ממה שאתה צריך עבור משק הבית שלך.
הסוג הבסיסי ביותר של מהפך סולארי נקרא מהפך מחרוזת. הוא מעבד חשמל DC המיוצר על ידי פאנלים סולאריים מרובים במערך סולארי. זה יכול להתמודד עם עד ארבעה עשר מודולים סולאריים במקביל. זה זול יותר מממירי מיקרו והרבה יותר קל לתחזוקה.
סוג נוסף של מהפך סולארי נקרא אופטימיזציית הספק. הוא משתמש ברכיב מתחת לכל פאנל סולארי כדי לשפר את החשמל DC שנוצר על ידי הפאנלים הסולאריים. זה הופך את המערכת ליעילה יותר מאשר שימוש במערך מיקרו–מהפך סטנדרטי. זה גם פחות יקר מממירי מחרוזת סולרית.
המחיר של מהפך פוטו–וולטאי יהיה תלוי בעיצוב הכללי של המערכת. גודל המהפך נקבע גם על פי צרכי האנרגיה של הבית שלך. רוב המתקינים רוכשים בכמויות גדולות מספקים. העלות של מהפך חד פאזי 5 קילוואט יכולה לנוע בין $1000 ל-$2,000, תלוי במותג, גודל המערכת, המוכר והמאפיינים המקומיים.
.
.