בין אם אתם בעלי בית בתל אביב, בעלי עסק או שוכרים, התקנת גג סולארי יכולה להיות דרך משתלמת ומועילה להוזיל את חשבון החשמל. ישנם גורמים רבים שתצטרך לקחת בחשבון על מנת לקבוע כמה גג סולארי אתה יכול להרשות לעצמך להתקין. במאמר זה נדון בכמה מהגורמים הללו.
נתוני תל אביב מראים פוטנציאל ייצור PV מכל גג.
באמצעות נתונים שנגזרו מהאמור לעיל, מערכת פוטו-וולטאית בריבוע אחת תייצר הספק של 1560 קוט"ש בשנה. את האו-כל-כך העליזים הנ"ל ישלימו גם זוג מתקני אנרגיית רוח וכמה מעבדות לטיהור מים אפורים. בהתחשב באיכות האוויר של העיר, פלא שהמים הנדרשים להגדלת הפרויקט הנ"ל אינם נמצאים כבר בסביבה. תל אביב לא רפה בכל הנוגע למפגעים הקשורים לאקלים. לעיר יש שורה של מדיניות חכמה שמטרתה להפחית את הפליטות ולהפחית עלויות לתושבים בתהליך.
הפרויקט הוא חלק מהתוכנית הגדולה יותר של העיר לטפל בנושאים הקשורים לאנרגיה עד שנת 2020. הוא גם חבר בקבוצת מנהיגות האקלים של C40 Cities. תל אביב-יפו היא אחת מני רבות של ערים גדולות ברחבי העולם המרכיבות את ראשיהן כדי א) להפחית פליטות, ב) להפחית את עלויות האנרגיה ו-ג) לעשות כמיטב יכולתן כדי למתן את השפעות שינויי האקלים. הו-כל-כך עליז הנ"ל זוכה להחמיא עם תקציב חמוד של 50,000 ש"ח. הכלים הנ"ל של הפרויקט מכוונים כולם להשגת היעד של העיר להשיג מעמד פחמן ניטרלי עד שנת 2050. העיר גם חתמה על החם הגדול והחם ביותר, כלומר הסכם פריז. אם אתה מחפש אישור ירוק עירוני שיזכה אותך במפתח USB ממותג בחדר הכושר, העיר היא ההימור הטוב ביותר שלך. זה גם היה ברשימת הערים שבהן משרד האנרגיה חוקר באופן פעיל פרויקטים של אנרגיה מתחדשת כדי לוודא שתחנות הכוח של העיר הן חדישות. עם קצת ראיית הנולד, העיר יכולה להוביל את המטען בעתיד של תעשיית האנרגיה.
כוח אדם תומך בתהליך
הגדלת צריכת החשמל שלך באמצעות פאנלים סולאריים אינה דבר של מה בכך ויש לשקול אותה על בסיס כל מקרה לגופו. הגדלת תכולת השמש בביתכם היא אחת מהדרכים הרבות לעשות זאת. באופן דומה, אם יש לך גג גדול, שקול התקנת פאנלים סולאריים כדי לקזז את האנרגיה שהדיירים שלך צורכים. לרוב, סוג זה של הסדר הוא מצב של win-win לכולם. בנוסף, תוכל למכור את כל עודפי החשמל בחזרה לחברת החשמל. זה יכול להיות מיזם משתלם.
ישנן מספר חברות סולאריות בישראל לבחירה, בגודלן מאדם אחד ועד כמה מאות בודדות. כדי להבין באיזו חברה לבחור, תרצה לעשות קצת מחקר. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבקש המלצות מחברים ובני משפחה. מלבד העלות, שיקול נוסף הוא מספר הפאנלים שתצטרך להתקין כדי להפיק את המרב מההשקעה שלך. מחיר פאנל סולארי יכול לנוע בין 60 אלף שקל ל-100 אלף. עם זאת, אם אתם מתכננים להתקין פאנלים סולאריים בקנה מידה גדול, אולי עדיף לכם להתייעץ עם איש מקצוע.
השמש זורחת בישראל וככזו, הגיוני שנשתמש באנרגיית השמש לטובתנו. לדוגמה, התקנת פאנלים סולאריים על הגג שלך יכולה לספק תוספת הכנסה יפה, אם כי על בסיס זמני. בנוסף, ההערכה היא שאנרגיה סולארית יכולה להפחית את התלות בכוח מבוסס נפט באזורים מסוימים בשיעור של עד 60%. בקיצור, התקנת פאנלים סולאריים על הגג שלך היא אחת הדרכים שבהן תוכל להחזיר את הבית שלך ממגוון גימיקים זוללים אנרגיה.
עלויות התקנה
עד לפני מספר שנים מעטים בחרו להתקין בישראל מערכות סולאריות ביתיות. כיום, אנרגיה סולארית חוקית בישראל ויש המון חברות למערכות סולאריות. עם זאת, עלות התקנת גג סולארי בתל אביב תלויה בכמה גורמים. הדבר החשוב ביותר הוא גודל המערכת. בית ממוצע צריך כ-40 מ"ר של שטח גג.
כאשר אתם מחליטים להתקין גג סולארי, כדאי לקבל מספר הערכות מחיר. זה יעזור לך לקבל את מירב ההנחות והתמריצים. המתקין הסולארי יכול לעזור לך למקסם את ההנחות שלך.
אתה יכול לחסוך כסף בחשבון החשמל שלך על ידי שימוש באנרגיה סולארית. כמו כן, תוכל למכור עודפי חשמל לחברת החשמל. חברות פאנלים סולאריים מבטיחות החזר דו ספרתי על ההשקעה שלך.
כדאי לקבל המלצות גם מאחרים שהתקינו פאנלים סולאריים. העלות תיקבע לפי גודל הגג שלך, הציוד והעבודה. לוקח בערך שישה חודשים עד שנה להתקנת מערכת סולארית.
במהלך תהליך ההתקנה, עליך לבקש מאיש מקצוע לבדוק את הגג שלך עבור בעיות אפשריות. כמה בעיות גג ניתן לתקן עם קטע קטן של רעפים. כדאי גם לברר את פרטי החוזה.
ניתן גם להגיש בקשה להשכרה סולארית או הלוואה סולארית. הלוואות אלו בעלות ריבית ועמלות משתנות. העלות תשתנה מחברה אחת לאחרת. אתה צריך גם לבדוק תמריצים והנחות שמציעה המדינה שלך.
בינתיים, אתה יכול להתחיל עם ההתקנה הסולארית שלך על ידי בדיקת חברות וקבלת הערכות מחיר.
תעריף הזנה למפעלים סולאריים
מספר מדינות הטמיעו תעריפי הזנה כדי לעודד שימוש באנרגיה מתחדשת. הממשלה משלמת ליצרן האנרגיה המתחדשת מחיר קבוע לקילוואט שעה מעל המחיר הקמעונאי. התעריף משולם בדרך כלל לטווח ארוך, לרוב עשרים שנה.
תעריפי הזנה משמשים בהצלחה בארה"ב ובגרמניה במשך שנים. חוזים אלו דומים להסכמי רכישת חשמל (PPA), אלא שהם מוצעים עבור אנרגיה מתחדשת, כגון אנרגיה סולארית, ומספקים מחירי רכישה מבוססי עלות.
בדצמבר 2009 הודיע משרד התשתיות הלאומיות על הרחבת תכנית תעריף ההזנה כך שתכלול תחנות כוח סולאריות בגודל בינוני. שיעורי הפיצויים מבוססים על עלויות שנגרמו במהלך הבנייה, עלויות ציוד ועלויות תפעול.
תעריפי הזנה משולמים ליצרני חשמל סולאריים בתעריף גבוה מהמחיר הקמעונאי. במדינות מסוימות, שיעור הפיצויים עשוי להיות גבוה מהשיעור הקמעונאי.
תעריפי הזנה מציעים חוזים ארוכי טווח, מבטיחים גישה לרשת ומפצים יצרני אנרגיה מתחדשת. הם גם דורשים הסכם ארוך טווח, בדרך כלל עשרים שנה. כמו כן, שיעור הפיצוי חייב להתבסס על טכנולוגיה חדישה, ועליו להיות חסכוני לתפעול המתקן.
על מנת לקבל תעריף הזנה יש לפנות לקמעונאי חשמל. גובה התעריף תלוי בסוג ההתקנה, בגודל המערכת ובאזור בו ממוקמת המתקן.
שיעור הפיצוי חייב להתבסס על עלות מקורות האנרגיה המתחדשים הזמינים בסביבה הגיאוגרפית, וכן חייב להיות חסכוני לתפעול. שיעור הפיצויים מחושב על ידי מחקרים מדעיים.
בשלב הראשון של התוכנית, תעריף האנרגיה חולק לחמש קטגוריות. הקטגוריה הראשונה הייתה לתחנות כוח סולאריות קטנות ובינוניות, בהספק של עד 50 קילוואט. הקטגוריה השנייה הייתה למתקנים שאינם למגורים בהספק של עד 200 קילוואט. הקטגוריה השלישית הייתה למתקנים שאינם למגורים בין 200 ל-500 קילוואט.