כאשר מחליטים לרכוש פאנל סולארי לביתכם, יש לקחת בחשבון מספר דברים. עליך לקבוע כמה כוח אתה צריך לייצר על בסיס יומי. אתה יכול להבין זאת על ידי התחשבות בצריכת האנרגיה היומיומית הממוצעת. לחילופין, ניתן להתייעץ עם איש מקצוע כדי לקבל הערכה מדויקת יותר.
מונוקריסטלי
פאנל סולארי חד גבישי הוא הסוג היעיל ביותר של פאנל סולארי. יש להם יעילות של 24% והם מחזיקים מעמד הרבה יותר זמן מאשר סוגים אחרים של לוחות. כדי ליצור לוחות אלו, פורסים סיליקון ממטיל סיליקון ויוצקים אותו לתוך רקיק שטוח. סיליקון זה מעוצב לאחר מכן לתאים סולאריים בודדים.
ישנם מספר מותגים של פאנלים סולאריים חד–גבישיים בשוק. רבים מהם יעילים במיוחד ומיוצרים על ידי רוב חברות הפאנלים הסולאריים. חלקם מתמחים בייצור פאנלים סולאריים קטנים יותר עבור קרוואנים, בעוד שאחרים מתרכזים בייצור פאנלים יעילים יותר לשימוש למגורים. המחיר ל-10 פנלים חד–גבישיים כולל עלות פנלים ועבודה להתקנת המערכת.
אפשר לערבב תאים סולאריים חד–גבישיים ופול–גבישיים במערכת שלכם, אבל זה לא מומלץ. הסיבה לכך היא שלשני סוגי התאים מאפיינים חשמליים שונים. חשוב להתייעץ עם חשמלאי סולארי מקצועי לפני ערבוב פאנלים. בכל סוג של פאנל סולארי שתבחר, הוא בטוח יספק יתרונות ארוכי טווח לבית שלך ולכספים שלך.
פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם אידיאליים עבור בתים שאין להם הרבה שטח גג. הם גם יעילים יותר מפאנלים סולאריים פוליקריסטליים. היעילות שלהם נובעת מעיצוב הגביש היחיד שלהם, מה שאומר שהאלקטרונים זורמים בצורה חופשית יותר בין הגבישים. למעשה, סוג זה של פאנלים סולאריים יעילים יותר בכ-20% מהגרסה הפוליקריסטלית.
היתרון החשוב ביותר בשימוש בפאנל סולארי חד–גבישי לביתכם הוא שניתן להתקין אותו על כל גג. לוחות מונו–גבישים הם גם יעילים ביותר ויכולים לייצר חשמל גם כאשר הם נחשפים לצל של יום מעונן. החיסרון הוא שהם קצת יותר יקרים מלוחות פוליקריסטליים.
פאנלים סולאריים חד–גבישיים מתומחרים לוואט, והעלות הממוצעת של פאנל סטנדרטי של 250 וואט נעה בין 225 ל-375 דולר. התקנת 10 לוחות חד–גבישיים תעלה כ-8,250 עד 13,200 דולר. עלות העבודה תלויה בגודל ובזווית של הפאנלים ובסוג הגג.
היעילות של פאנלים סולאריים תלויה בטמפרטורת הסביבה. לוחות חד–גבישיים מתאימים ביותר לאקלים חם יותר, אך הם עדיין פחות יעילים באקלים קר. החום הנספג על ידי לוחות סיליקון גבישי יורד בכ-0.2% עם כל שתי מעלות של עלייה בטמפרטורה. בנוסף, הטמפרטורה של הפאנל תשפיע על תפוקת הכוח שלו עד 25 אחוז. לכן, בבחירת פאנלים סולאריים לבית, וודאו שאתם בוחרים את הפאנל היעיל ביותר עבור מיקומכם.
פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם בחירה פופולרית עבור מערכות סולאריות למגורים. למרות שהם יקרים יותר מאשר לוחות פוליבריסטליים, הם מציעים ביצועים טובים יותר ותוחלת חיים ארוכה יותר. בטווח הארוך, הם יכולים לחסוך לך כסף על חשבונות החשמל שלך. עם זאת, אם אינך יכול להרשות לעצמך פאנל סולארי חד–גבישי, מומלץ לשקול במקום פאנלים רב–גבישיים.
פאנלים סולאריים חד–גבישיים הם הסוג היעיל ביותר של פאנלים סולאריים שיש. ההבדלים העיקריים בין לוחות חד–גבישיים לפולי–גבישים הם עלות הייצור והיעילות. פאנלים סולאריים חד–גבישיים יכולים לייצר יותר חשמל לכל רגל מרובע. לוחות אלו גם עולים יותר מאשר לוחות פוליקריסטליים, לכן הקפידו להשוות בין השניים לפני שאתם מחליטים לרכוש אחד.
סדרת CS7N–MS מציעה 132 תאים לפאנל, עיצוב חצי חתך ודירוג יעילות של 21. הם קלים, עמידים וסובלניים לצל. בנוסף לפונקציונליות ולתוחלת החיים שלהם, סוג זה הוא גם גמיש להפליא. יתר על כן, לפנלים אלו יעילות המרה גבוהה, מה שהופך אותם לאידיאליים לשימוש ביתי.
סרט
דק במגזר המגורים, PV סרט דק הוא אפשרות מבטיחה. הוא מציע יתרונות אסתטיים ויתרונות לגודל במהלך ההתקנה, במיוחד עבור בתים גדולים יותר עם שטח גג בשפע. יצרנים מובילים מציעים דגמי סרט דק ללא מסגרת וזכוכית על זכוכית. מכיוון שאסתטיקה היא עניין חשוב עבור בעלי בתים רבים, התקנת פאנל סולארי עם סרט דק עשויה להיות הפתרון הטוב ביותר. בנוסף, ככל שיעילות השוק ממשיכה להשתפר, מערכות PV דק עם סרטים דק צפויות להיות אחת האפשרויות הזולות ביותר.
יתרון נוסף של פאנלים סולאריים בעלי סרט דק הוא עמידותם לטווח ארוך. סוג זה של פאנל סולארי נוטה פחות להישבר, להיסדק או להישבר מאשר עמיתיו המבוססים על סיליקון, מה שהופך אותם לאידיאליים לשימוש בסביבות קשות. יתר על כן, לוחות סרט דק גמישים ויפעלו היטב גם בצל חלקי. הם גם דורשים תחזוקה מועטה, בניגוד למערכות הרגילות המבוססות על סיליקון.
פאנל סולארי עם סרט דק יכול להחזיק מעמד בין עשר עד עשרים שנה. הוא מיוצר באמצעות שכבה דקה של סיליקון הקטנה בערך פי 350 מהפאנלים הסולאריים הקשיחים הטיפוסיים. זה מאפשר ליצרנים להפחית את עלויות הייצור ולהציע את התא הפוטו–וולטאי הקל ביותר בשוק.
פאנל סולארי עם סרט דק לבית הוא בחירה מצוינת עבור בעלי בתים המחפשים אלטרנטיבה במחיר סביר לפאנלים PV סטנדרטיים. בהשוואה ללוחות הסיליקון המסורתיים, לוחות סרט דק הם הרבה יותר זולים וידידותיים לסביבה. הם גם מושכים יותר מבחינה ויזואלית. ניתן להשתמש בפאנלים סולאריים עם סרט דק למגוון יישומים.
מבחינת יעילות, לפאנל סולארי סרט דק CdTe יש את הפוטנציאל הגדול ביותר. הם מספקים יעילות של תשעה עד אחד עשר אחוזים וגם נבדקו ליעילות של עד 18 אחוזים. סוג נוסף של פאנל סולארי עם סרט דק הוא סיליקון אמורפי (a–Si). תאים סולאריים אלו מכוונים ליישומים קטנים ונחשבים פחות רעילים.
יתרון נוסף של לוחות אלו הוא יכולתם לתפקד גם במזג אוויר מעונן. בגלל מבנה הסרט הדק שלהם, הם יכולים לתפקד גם כאשר יש אור נמוך או אפילו חושך מוחלט. המשמעות היא שניתן להשתמש בהם בכל תנאי מזג אוויר. זה הופך אותם לבחירה מצוינת עבור בעלי בתים. הם גם אופציה מצוינת עבור מתקנים סולאריים קהילתיים.
פאנלים סולאריים בעלי סרט דק הם העתיד של ייצור אנרגיה בבית. הם גם יעילים וגם זולים. מערכת סולארית טיפוסית על גג 1 קילוואט דורשת לפחות 100 רגל מרובע של שטח גג. ככל שהטכנולוגיה משתפרת, העלות–תועלת של לוחות אלו עולה. פאנלים סולאריים בסרט דק הם חלופה מצוינת לפאנלים סולאריים על הגג.
טכנולוגיית CIGS היא בחירה פופולרית עבור פאנלים סולאריים בעלי סרט דק. הוא משתמש בשכבות נחושת, אינדיום, גליום וסלניד כדי ללכוד את אור השמש ולהמיר אותו לחשמל. זהו הפאנל הסולארי עם הסרט הדק היעיל ביותר הקיים כיום בשוק. Sharp Solar טענה שהיא יכולה לייצר תא CIGS ביעילות של 30%.
לוחות סרט דק הם קלים מאוד וגמישים. ניתן לעצב את הפאנלים כך שיתאימו לצורת הגג. חלק מהפנלים הללו מכוסים גם בזכוכית. ישנם מספר סוגים של לוחות סרט דק זמינים. בחירה נכונה לצרכים שלך תעשה את כל ההבדל.
מספר חברות מתמחות בייצור פאנלים סולאריים בעלי סרט דק. רנוגי, למשל, מוכרת פאנלים סולאריים עם סרט דק באריזה אישית. חברה נוספת, SunPower, מתמחה בפאנלים סולאריים גמישים בסרט דק. הם מוכרים גם מתקנים בקנה מידה גדול וגם בקנה מידה קטן.
.
.